Saturday, November 25, 2006

Gisteren was het hier Black Friday, de Day after Thanksgiving, en officiele start van het Holiday Shopping Season. Voorpaginanieuws in alle kranten, met schattingen hoeveel miljard de Amerikanen dit jaar gezamelijk gaan uitgeven, en interviews met optimistische handelaren. Daar kunnen ze bij ons aan de kust nog iets van leren me dunkt.

Massa's kooplustige Amerikanen/toeristen op straat dus, waaronder mezelf, voor de drukste shoppingdag van het jaar, compleet met betogers tegen de macht van de reclame, het geld, en de commercie, die originele leuzen zoals daar zijn "Black Friday, Buy-Nothing-Day" en dergelijke scandeerden. Uiteraard een foto genomen met een onnozele smile op mijn gezicht, en me dan maar rap uit de voeten gemaakt, kwestie van mogelijke problemen/lappen te vermijden:



Nog wa fotookes van een fietstochtje downtown vandaag:


"Bink op Brooklyn Bridge" Op de achtergrond downtown Manhattan, waar eens de Twin Towers de skyline sierden.



Uitzicht vanop de Manhattan Bridge over de Brooklyn Bridge en downtown Manhattan



Downtown Manhattan, met het Financial District en Battery Park, gezien vanuit de Staten Island Ferry. Imposant toch wel



Statue of Liberty (dat zullen de meesten onder jullie wel doorgehad hebben waarschijnlijk) vanop Staten Island Ferry. Wel grappig, de naam van de boot was Spirit Of America, en dat wordt inderdaad afgekort tot:

No comments: